1950

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1950 από τον Elio Baggio, ως οικογενειακή επιχείρηση, στο χωριό Marostica (επαρχία Vicenza). Ο Elio ήταν ο γιος ενός επιχειρηματία, του Πίου Μπαγκάιο, ο οποίος διέθετε διάφορες δραστηριότητες, όπως οικοδομικά υλικά (τούβλα), κεραμικά και λατομεία. Η αρχική κύρια δραστηριότητα ήταν η λειτουργία ενός εργοστασίου σμάλτου, ως υπεργολάβος, μαζί με μια μικρή παραγωγή ξύλου / φούρνου άνθρακα για μαγείρεμα / θέρμανση.

1959

Το εργοστάσιο εξειδικεύτηκε σταδιακά στο στοιχείο του σμάλτου για σόμπες και κουζίνες, καθώς και μπανιέρες, νεροχύτες κ.λπ.

1960

Ο Elio Baggio κατασκεύασε ένα νέο εργοστάσιο το 1960, στην πόλη Bassano del Grappa (επαρχία Βιτσέντσα) και επικέντρωσε τη δραστηριότητά του στην κατασκευή ανεξάρτητων κουζινών για την εγχώρια αγορά. Το εμπορικό σήμα έγινε ELBA, το οποίο είναι το ακρωνύμιο του ιδρυτή Elio Baggio. Η μάρκα, με το παρόν λογότυπο, καταχωρήθηκε στην Ιταλία το 1964.

1964

Η ELBA άρχισε να εξάγει κουζίνες της σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Τα ελεύθερα μοντέλα κουζινών προσέλκυσαν πολλούς πελάτες από τη Μέση Ανατολή. Μοντέλα με χώρο φιαλών οδήγησαν στην εξαγωγή στη Βόρεια Αφρική.

1965 – 1977

Η ετήσια παραγωγή αυξήθηκε από 20.000 σε 120.000 μονάδες, λόγω της αύξησης των εξαγωγών που ήδη αντιστοιχούσαν περίπου στο 80% της συνολικής παραγωγής. Στα χρόνια αυτά, ένα αυξανόμενο μερίδιο παραγωγής εξασφαλίστηκε από συσκευές OEM.

1978

Η χρονιά σηματοδοτεί την έναρξη της παραγωγής ενσωματωμένων μαγειρικών συσκευών. Αρχικά, χτισμένοι σε ηλεκτρικούς φούρνους και λίγο μετά τις εστίες, φτιαγμένοι για να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση από τη βιομηχανία επίπλων.

1979

Το ευρύτερο φάσμα προϊόντων έδωσε μεγαλύτερη πρόσβαση στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές. Διανομείς από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία βρήκαν τα προϊόντα Elba καινοτόμα και με ελκυστικό σχεδιασμό.

1987

Ο όμιλος De’Longhi απέκτησε την ELBA και άλλα εργοστάσια που ανήκουν στον Elio Baggio, τα οποία αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Η ELBA έπρεπε να καθορίσει μια νέα δομή και διάσταση, κατάλληλη για τις αυξανόμενες προσδοκίες από τη βιομηχανία συσκευών και σύμφωνα με τις φιλοδοξίες του ομίλου De’Longhi.

1990

Το εργοστάσιο ELBA μεταφέρθηκε στην παρούσα τοποθεσία στο Borso del Grappa (επαρχία Τρεβίζο) όπου η De’Longhi είχε τη δυνατότητα να επεκτείνει την περιοχή του εργοστασίου (50.000 τ.μ.), να δημιουργήσει ένα επιπλέον εργοστάσιο επισμάλτωσης, να εγκαταστήσει δύο γραμμές και να ξανασχεδιάσει το εργοστάσιο.

1991

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μια πολιτική συνεχών επενδύσεων σε νέα προϊόντα και εγκαταστάσεις οδήγησε σε εκπληκτική αύξηση της παραγωγής (πάνω από 500.000 μονάδες ετησίως) και στον κύκλο εργασιών (πάνω από 75 εκατομμύρια ευρώ).

2000

Μέσα σε αυτά τα χρόνια καταβλήθηκαν πολλές προσπάθειες για την εκπλήρωση νέων έργων που εστιάζουν στην υπεροχή του ανοξείδωτου. Οι επενδύσεις σε νέα μοντέλα που ανταποκρίνονται στις πιο πρόσφατες απαιτήσεις αυξήθηκαν.

2003

Ξεκίνησε η προσέγγιση της αγοράς της Βόρειας Αμερικής και οι προμήθειες ξεκίνησαν ένα χρόνο αργότερα με εξαιρετικά αποτελέσματα λόγω της μεγάλης ιδιαιτερότητας της γκάμας προϊόντων που ξεκινά από την κουζίνα 48 ιντσών έως τα ενσωματωμένα μοντέλα 24 ιντσών.

2006 – 2008

Το 2006 η εξαγορά της Elba από την Fisher & Paykel Group σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στην ιστορία του εργοστασίου. Είναι η αρχή μιας επιτυχημένης συνεργασίας. Οι συνδυασμένες προσπάθειες και δεξιότητες των δύο τμημάτων Ε & Α οδήγησαν στην ανάπτυξη ενός ακόμη πιο προηγμένου και στιλ υψηλού επιπέδου συσκευών μαγειρικής. Δύο χρόνια αργότερα, το 2008, ο κύκλος εργασιών έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο με πάνω από 92 εκατομμύρια ευρώ.

2010

Η 60η επέτειος, παρά το σκληρό και ανταγωνιστικό οικονομικό σενάριο, βρίσκει το εργοστάσιο της Elba να βρίσκεται σε πολύ ισχυρή θέση σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Ως αποτέλεσμα της αφοσίωσης των πελατών και της αδιαμφισβήτητης δέσμευσης ολόκληρου του προσωπικού της Εταιρείας, η ELBA συνεχίζει να αξίζει τον ρόλο του ηγέτη στη βιομηχανία μαγειρικών συσκευών.

2015

Η ΕΛΒΑ γιορτάζει την 65η επέτειό της. Συνεχίζει να μεγαλώνει και έχει μια ματιά στις αλλαγές των αναγκών της αγοράς. Η ELBA ακολουθεί πάντα την εποχή, ακολουθώντας την πορεία της καινοτομίας και της ανάπτυξης δημιουργώντας πρωτοποριακά μοντέλα. Για να γιορτάσει την επέτειο, η ELBA δημιούργησε δύο νέες γραμμές. Οι ελεύθερες κουζίνες VINTAGE με μια παλιά γεύση μόδας θυμίζουν τη θρυλική δεκαετία του ’60 και το νέο ενσωματωμένο σε σειρά ELIO, 5 είδη κουζινών αερίου και 5 είδη φούρνων (αέριο και ηλεκτρικό) που απεικονίζουν τον μινιμαλισμό, μοντέρνα και εξελιγμένα, και τα δύο προϊόντα είναι αποτελεσματικά, ασφαλή, ισχυρά και εύχρηστα.

2017

Η ELBA συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αντιμετωπίζει νέες αγορές στο εξωτερικό. Ξεκινά τη νέα της ιστοσελίδα και αρχίζει να ενισχύει τις δραστηριότητες μάρκετινγκ και το social marketing. Μια εταιρεία που ακολουθεί τις τάσεις και τα έθιμα των ανθρώπων της εποχής, πάντα έτοιμη να υλοποιήσει και να αναπτυχθεί ακόμη και από την άποψη της δομής και των στρατηγικών.

Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Call Now Button